Μενού    Οδηγίες υποβολής    Αρχεία    Βιβλιομεζέδες    Σύνδεσμοι    Φωτο-γράφοντας   Η οικοδέσποινα    Μαγειρεύοντας...    Επικοινωνία     

 

 

 

 

Οι σκαντζόχοιροι του Σοπενάουερ

Αλέξης Σταμάτης

 

 

 

Κι η νύχτα μικρά κρεβάτια στρώνει

για τα όντα να ζαρώσουν

- κολλητά σχεδόν -

σκαντζόχοιροι που όταν κρυώνουν σμίγουν

τόσο κοντά όσο να βρίσκουν ζεστασιά

τόσο μακριά όσο να μην πληγώνεται ο ένας απ τ άλλου

            τα αγκάθια

 

Καλή φιλοσοφία ν αγγίζονται οι ανάγκες

με μέτρο - ίσα να θροίζει η μια μέσα στην άλλη

 

Θυμίζει σπαθί που τραβιέται απ το θηκάρι του

τόσο όσο να φανεί η φονική του λάμψη

κι ύστερα

- ένα σούρσιμο -

κι ο θάνατος γυρίζει αναίμακτος στη βάση  

 

   


 Aλέξης Σταμάτης:

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει είκοσι βιβλία και έργα του έχουν μεταφραστεί σε επτά γλώσσες. Η Αμερικάνικη Φούγκα (Καστανιώτης, 2006) κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και εκδόθηκε στις ΗΠΑ (Etruscan Press, 2008). Το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος (Καστανιώτης, 2009) κέρδισε το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου.

Το θεατρικό του έργο Δακρυγόνα παίχτηκε το 2010 στο Θέατρο Οδού Κεφαλλήνιας. Για την δεύτερη συλλογή του, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, του απονεμήθηκε το 1994 από τον Δήμο Αθηναίων το Βραβείο Ποίησης στη μνήμη Νικηφόρου Βρεττάκου. Έχει αντιπροσωπεύσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια. Το τελευταίο του βιβλίο είναι η Κυριακή (Καστανιώτης, 2011)

 

 

copyright 2009-2011, Λος Άντζελες
Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας