Μενού    Οδηγίες υποβολής    Στήλες    Αρχεία    Βιβλιομεζέδες    Σύνδεσμοι    Η οικοδέσποινα    Επικοινωνία       

 

 

 

 

Χαϊκού

Δήμητρα Καραφύλλη

 

 

Φεύγεις. Κρυώνω.  

Ενσκήπτει δριμύτερο

το πεπρωμένο. 

 

 

Στο άγγιγμά σου 

ανοίγουν παράθυρα.

Οθόνη αφής.

 

 

Φιλί αγέρα.

Φυλλοβόλος έρωτας.

Πικρό φινάλε. 

 

 

Μόνη κηλίδα
που δεν εξαλείφεται.
Της απιστίας.

 

Στο βάθος κήπος.

Τι όνειρο και τούτο;

Λες και γύρισες.

 

 

Τα στιχάκια μου
σκοινάκια που απλώνω
τα όνειρά μου.

 


 

  

Δήμητρα Καραφύλλη:

 

Γεννήθηκε στο Παλιό Φάληρο. Σπούδαε γραφιστική στη Σχολή Δοξιάδη. Επίσιης αγιογραφία, χαρακτική και κατασκευή κοσμημάτων. Στη Νορβηγία παρακολούθησε σεμινάρια Ψυχολογίας. Εργάστηκε σαν Δημιουργική της Διαφήμισης και σαν κατασκευάστρια κοσμημάτων δικής της έμπνευσης και σχεδίασης.

Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρκαδικός Κήρυκας η ποιητική της συλλογή "Στο βάθος κήπος" με πρόλογο του Γιώργου Νικολόπουλου και σκίτσα της ιδίας.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Αμφικτονίας Ελληνισμού, της Ένωσης Συγγραφέων - Λογοτεχνών Ευρώπης και του Αττικού Πνευματικού Ομίλου Γλυφάδας.

 Έχει κερδίσει διακρίσεις και βραβεία από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2010 και στους Δελφικούς αγώνες το 2011 μεταξύ άλλων.

Ποιήματά της περιλαμβάνονται σε έγκυρα λογοτεχνικά sites όπως στο "Αποστακτήριο του Λόγου", "Λογοτεχνικές και Εκπαιδευτικές Αναφορές", "Προγονική", "Παράθυρο στα Όνειρα", στην ιστοσελίδα του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μεταφρασμένα σε ξενόγλωσσες λογοτεχνικές εκδόσεις.

 
copyright 2009-2011, Λος Άντζελες
Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας