Μενού    Συνεργασίες    Στήλες    Αρχεία    Βιβλιομεζέδες    E-store    Η οικοδέσποινα    Επικοινωνία       

 

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δε δεχόμαστε συνεργασίες αυτή την περίοδο. 

Το Λογοτεχνικό Μπιστρό αναζητά διηγήματα, ποίηση, κριτικές, παρουσιάσεις και αποσπάσματα από μυθιστορήματα (αν είναι αυτοτελή), καθώς και συνταγές για δημοσίευση. Τα κείμενα πρέπει να είναι αδημοσίευτα - εκτός από την περίπτωση των μυθιστορημάτων - και πρέπει να σας ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα και το copyright.

 Όλα τα πνευματικά σας δικαιώματα θα παραμείνουν δικά σας μετά την εμφάνιση του έργου σας στο Λογοτεχνικό Μπιστρό, που σημαίνει ότι μπορείτε να το δημοσιεύσετε/εκδώσετε ξανά όπου και όπως θέλετε ένα μήνα μετά την παρουσίασή του στο Λογοτεχνικό Μπιστρό. Ωστόσο, διατηρούμε το μη-αποκλειστικό δικαίωμα να συμπεριλάβουμε το έργο σας στα αρχεία μας καθώς και σε κάποια ανθολογία, έντυπη ή ηλεκτρονική, ύστερα από συνεννόηση και συμφωνία μαζί σας.

Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αλληλογραφίας και ηλεκτρονική διεύθυνση), ένα μικρό σημείωμα μέσα στο email σχετικά με τη συνεργασία που μας στέλνετε, καθώς κι ένα σύντομο βιογραφικό που να μην ξεπερνά τις 100 λέξεις. Θα σας απαντήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά υπολογίστε δύο μήνες κατά μέσο όρο. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες πριν να μας στείλετε κείμενα.

Τα κείμενα πρέπει να είναι συνημμένα ως αρχεία .doc ή .rtf. Αποφύγετε τη δεξιά στοίχιση των σελίδων, καθώς και τα μεγάλα κεφαλαία γράμματα στην αρχή μιας παραγράφου. Παρακαλούμε μη μας στέλνετε τα κείμενα μέσα στο email και μη μας στέλνετε αρχεία DOCX.,ODT, ή PDF.

Αποκλειστικό κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα είδη γραφής και έκφρασης. Μας ενδιαφέρει το έργο τόσο έμπειρων και καταξιωμένων όσο και νέων κι αδημοσίευτων μέχρι σήμερα συγγραφέων και ποιητών. Πέρα από αυτό, δεν ανακοινώνουμε τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε ή να μη δημοσιεύσουμε ένα κείμενο.

 

Διηγήματα

Στείλτε μας ΕΝΑ διήγημα (ή απόσπασμα από μυθιστόρημα) 500 έως 2500 λέξεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: submit@stellasliterarybistro.com. Το κείμενο πρέπει να είναι συνημμένο ως αρχείο .doc ή .rtf. Σας παρακαλούμε να αποφύγετε τη δεξιά ευθυγράμμιση των σελίδων και να συμπεριλάβετε όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμό λέξεων στην πρώτη σελίδα του αρχείου.

Ποίηση

Στείλτε μας μέχρι ΔΥΟ ποιήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: submit@stellasliterarybistro.com. Τα κείμενα πρέπει να είναι συνημμένα ως αρχείο .doc ή .rtf. Σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε όνομα και ηλεκτρονική διεύθυνση στην πρώτη σελίδα του αρχείου.

Κριτικές

Ενδιαφερόμαστε για κριτικές βιβλίων, ταινιών και παραστάσεων. Στείλτε μας κριτικές που να μην ξεπερνούν τις 700 λέξεις η κάθε μία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: submit@stellasliterarybistro.com μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες (εξώφυλλα κλπ.) Τα κείμενα πρέπει να είναι συνημμένα ως αρχείο .doc ή .rtf. Σας παρακαλούμε να αποφύγετε τη δεξιά ευθυγράμμιση των σελίδων και να συμπεριλάβετε όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμό λέξεων στην πρώτη σελίδα του αρχείου.

Συνταγές

Ενδιαφερόμαστε για πρωτότυπες, υγιεινές και λαχταριστές συνταγές. Στείλτε μας μέχρι 2 συνταγές που να μην ξεπερνούν τις 300 λέξεις η κάθε μία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: submit@stellasliterarybistro.com. Τα κείμενα πρέπει να είναι συνημμένα ως αρχείο .doc ή .rtf. Σας παρακαλούμε να αποφύγετε τη δεξιά ευθυγράμμιση των σελίδων και να συμπεριλάβετε όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμό λέξεων στην πρώτη σελίδα του αρχείου.

 

copyright 2009-2012, Λος Άντζελες
Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας