Μενού    Οδηγίες υποβολής    Στήλες    Αρχεία    Βιβλιομεζέδες    Σύνδεσμοι    Η οικοδέσποινα    Επικοινωνία       

 

 

 

 

Διπλή ιστορία

Κασσάνδρα Αλογοσκούφι

(με δύο φωτογραφίες του Κώστα Τασλάκογλου)

 

 

 

Ένα φονικό έχει πάντα 2 θύματα και 2 φονιάδες. Η κάθε πλευρά σκοτώνει με τον τρόπο της την άλλη.

(Αφιερωμένο στο αδερφάτο Coco Rosie)

 

Photo by Costas Taslakoglou

ΔΙΠΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ

Οι δίδυμες. Τόσο ίδιες όσο μια σταγόνα νερό. Η μία ανέπνεε η άλλη εξέπνεε. Η μία λουζόταν η άλλη έπλενε. Όταν έπρεπε να διαλέξουν εποχές, η μία πήρε το χειμερινό και η άλλη το θερινό ηλιοστάσιο. Μαζί πλένανε ρούχα στο πλυσταριό και συναντούσαν τον άντρα στα μαύρα στο γηραλέο δέντρο της μηλιάς που σωπαίνει. Φίλαγε η μία και η άλλη σιωπούσε. Η μία αγκάλιαζε και η άλλη έγδυνε τον άντρα στα μαύρα.

             Αυτός ήταν το μεσοδιάστημα των ηλιοστασίων. Ήταν ο μάγος με το καπέλο. Μια μέρα τους έφερε έναν καθρέπτη και τους παρουσίασε έναν τρόπο να τις χωρίσει. Ήταν δίδυμες και αχώριστες από πάντα. Εκείνος ζήτησε να παντρευτεί όποια παραμείνει δίπλα του. Οι δίδυμες κοιτάχτηκαν και με νόημα έμεινε η μία. Η άλλη πέρασε και μπήκε μέσα στον καθρέπτη. Για μια στιγμή έστριψε και κοίταξε πρόσωπο με πρόσωπο την άλλη δίδυμη. Επιτέλους οι δίδυμες αποχωρίστηκαν και ο μάγος με το καπέλο έκλεισε τον καθρέφτη και τον πέταξε κάτω στο ποτάμι. Το ποτάμι πήρε τον καθρέπτη και τον ταξίδεψε μέσα από τα αναδυόμενα νερά σαν να ήταν πορτρέτο ακίνητο. Ωστόσο μέσα στον καθρέπτη συνέβαιναν περίεργα πράγματα. Άρχισε να μπαίνει αληθινό νερό μέσα στο καθρέπτη και η μία δίδυμη να πνίγεται. Εκείνη την ώρα η άλλη δίδυμη ζευγάρωνε με τον μάγο ακουμπισμένη πάνω στη γηραλέα μηλιά. Ο Μάγος σε κάποια στιγμή χαμογέλασε σκοτεινά και την έπιασε από το λαιμό για να τη στραγγαλίσει. Ο μάγος ήθελε να ξεκάνει τις δυο δίδυμες γι αυτό και τις ξεχώρισε σε πρώτη φάση

Ταυτόχρονα πνίγηκαν οι δύο δίδυμες. Η μία μέσα στον πλημμυρισμένο καθρέπτη και η άλλη από τα διπλά χέρια του μάγου που σχημάτιζαν θηλιά γύρω από τον λαιμό της.

Από τότε για να θυμάται ο κόσμος την ιστορία των δύο νεκρών δίδυμων αφιέρωσαν μία πολύ μεγάλη μέρα για το θερινό ηλιοστάσιο και μία πολύ μεγάλη νύχτα για τη δίδυμη του χειμερινού ηλιοστάσίου.

  

 

Photo by Costas Taslakoglou

ΔΙΠΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο ΜΑΓΟΣ

              Ο δε Μάγος κατάφερε φυσικά να ξεφύγει με ένα ταχυδακτυλουργικό από τον μαινόμενο κόσμο που τον κυνηγούσε με αναμμένα δαδιά μέσα στις νύχτες. Περιπλανήθηκε επί πολλού δίχως να μπορεί ανακτήσει την παλιά του ηρεμία. Μια ηλιόλουστη μέρα σκόνταψε και κρεμάστηκε από τη θηλιά του φεγγαριού. Ο Μάγος εξαφανίστηκε για πάντα και το καπέλο του βρίσκεται ακόμα αναποδογυρισμένο στην κουφάλα της μηλιάς που βίαζε τις δίδυμες. Έχει γίνει πέτρινη πηγή τώρα το καπέλο και βγάζει μαύρο νερό με την μυρωδιά των εφηβαίων.

Οι διώκτες του τον κατηγόρησαν για διχασμένη προσωπικότητα για διπλή ζωή. Τα μάτια του τα χαν βγάλει αυτές, οι μέγαιρες ερωτευμένες δίδυμες. Έτσι τη μια μέρα αναγκαζόταν να βλέπει με το ένα μάτι της μίας και την άλλη με το μάτι της άλλης δίδυμης. Όταν ένοιωσε ότι τρελάθηκε αρκετά, αποφάσισε να πνίξει τον πόνο του στο νερό. Έτσι με ένα μαγικό, δηλαδή το μαγικό του καθρέπτη σκότωσε τη μια κόρη του στο ποτάμι -που γελάει- και ταυτόχρονα έπνιξε τις φωνές ενθουσιασμού της άλλης δίδυμης κόρης. Είστε οι κόρες των ματιών μου είπε Μπορώ να σας βγάζω τα μάτια όποτε θέλωσυνέχισε.

 

Όταν έβγαλε τις κόρες από τη μέση έπαψε να είναι ενδιαφέρων. Έχασε θαρρείς τα δυο του πρόσωπα και ο κόσμος σα να θύμωσε γι αυτό και έκτοτε δεν ξαναγέλασαν με τα αστεία και τα μαγικά του κόλπα. Τον κυνήγησαν τόσο άγρια ώσπου τον κρέμασαν ημίγυμνο από την θηλιά του Ναού της Αγίας Δομηνίκης της Διπλής. Τον θάψανε ζωντανό αφού είχε βρει λύτρωση και όντας φυσιολογικός άνθρωπος. Όταν άφηνε την τελευταία του πνοή διαπίστωσε ότι ο παπάς και ο νεκροθάφτης ήταν οι δίδυμες μεταμφιεσμένες χωρίς κανείς να τις πάρει πρέφα. Ώστε ζείτε άτιμες είπε και οι δίδυμες του φάνηκαν ότι ξεκαρδίζονταν ολοκόκκινες. 

Τον είχαν σκοτώσει για ένα φονικό και ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει. Ο κόσμος φυσικά πίστεψε στην πρώτη ιστορία.

  

            Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι ο μάγος ήταν ο φυσικός πατέρας, όπως ξέρει ένας πατέρας να μαγεύει τις κόρες του. Έγκλημα πάθους και αιμομιξία είπαν αλλά κανείς δε θα μάθει τι ακριβώς συνέβη

  


 

  

Κασσάνδρα Αλογοσκούφι:

Γεννημένη τον Ιούλη του 1982. Έχει σπουδάσει Πληροφορική και κλασσικό μπαλέτο στην Αθήνα. Γνωρίζει σκανδιναβικές γλώσσες και πειραματίζεται με το άλογο της στην αγγλική. Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη λογοτεχνία (BJCEM Scopje).Ήταν υπότροφος ποίησης στο Σινοπούλειο Ίδρυμα, ενώ έχει λάβει υποτροφία για νέα συγγραφικά ταλέντα (ΕΚΕΜΕΛ). Γράφει ημερολόγια, μυθιστορήματα και τελευταία έχει αφιερωθεί στη bonsai διηγηματογραφία. Δημοσιεύει κυρίως σε συλλογικές εκδόσεις(Ash In Art) και free διαδικτυακά περιοδικά (Vakchikon, Περί Γραφής, E-poema, Σοδειά, etc).  

 

Κώστας Τασλάκογλου:

Γεννημένος τον Νοέμβρη του 1979, ο Κ.Τ. είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος που έχει εντρυφήσει προσφάτως στην ποιητική γραφή με εικόνες. Με όπλο του την φωτογραφία αποθανατίζει τη στιγμή μέσα στη μυθική της διάσταση. Διαθέτει μία αξιόλογη συλλογή φωτογραφιών από Αθηναϊκά γράφιτι και συνεργάζεται με μπλογκ και περιοδικά λογοτεχνίας.            

 

copyright 2009-2011, Λος Άντζελες
Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας